PERHEKODIN VANHEMMAT – työtä taidolla ja sydämellä

Perusarvojamme ovat lapsen ja lapsuuden kunnioittaminen, kodinomaisuus, yksilöllisyys, rehellisyys ja luottamus. Kaikessa toiminnassa painotetaan lapsen vuorovaikutusta sosiaalisen ympäristönsä kanssa ja hänen menettelyjä eri tilanteissa pyrkiessään ratkaisemaan ongelmiaan ja pulmiaan. Tavoitteena on opettaa lapselle sellaisia elämäntaitoja ja käyttäytymismalleja, jotka lisäävät hänen elämänlaatuaan ja halua voida tasapainoisesti sekä hyvin.

Perhekodissa työskentelevät vakituisesti perhekodin vanhemmat sekä vakituinen työntekijämme Henna sekä satunnaisesti sijaisina sairaanhoitaja-opiskelija ja lähihoitaja. Perhekoti äiti Sari, on kouluttautunut yliopistossa ja on toiminut ennen perhekotia noin viitisen vuotta opetustehtävissä ylä- ja alakoulussa. Lisäksi hän on ollut nuortenkodissa kodin johtajana ja vastaavana ohjaajana sekä kunnassa liikunta- ja vapaa-ajansihteerinä, näihin ammateihin hän on saanut koulutuksen nuoriso-ja vapaa-ajanohjaajan (AMK) tutkinnosta liikunnalliselta puolelta. Lisäksi hän on käynyt lukuisia pienempiä koulutuksia, viimeisimpänä Itä-Suomen yliopiston sosiaalityön perustutkinnon.

Perhekodin isä Janne on aloittanut työuransa leipurina ja on sen jälkeen kouluttautunut vartijaksi, palomieheksi ja viimeisin ammatti oli poliisi. Janne on käynyt vuonna 2018 psyatrisen lastensuojelukoulutuksen sekä muita lisäkoulutuksia. Jannen harrastuksiin kuuluu kaukalopallo, jääkiekko, hiihto ja kuntosalilla käynti.

Henna on kouluttautunut lasten- ja nuorten erityisohjaajaksi ja opiskelee tällähetkellä työn ohessa myös yhteisöpedagogiksi. Hennalla on vahva ja pitkä historia lapsi- ja perhetyöstä seurakunnan varhaiskasvatuksen puolelta ennen perhekotiimme tuloa vuonna 2016.

Olemme yhdessä tiimi, jossa yhdistyy monipuolinen kasvatuksen ja ohjauksen koulutus sekä vuosien kokemus lastensuojelun alalla. Erityisosaamisten kautta pystymme erityisesti tarttumaan oppimisvaikeuksiin ja koulunkäyntiin liittyviin ongelmiin.
Perhekoti vanhemmat ovat käyneet sijaisvanhemmille tarkoitetun Pride-koulutuksen Lahdessa keväällä 2008 ja pohjoisessa asuessaan, perhekoti vanhemmille tarkoitetun koulutuksen. Ennen perhekotivanhemmuutta he toimivat tukiperheenä useammalle lapselle.
Haluamme pitää ammattitaitoa yllä erilaisilla lisäkoulutuksilla ja kouluttautua aktiivisesti. Käymme säännöllisesti myös työnohjauksessa.